• ÖZDİLEK KURULUŞLARI
Vakıf <span>Hakkında</span>

Vakıf Hakkında

Temelleri 1971 yılında atılan Özdilek Holding, yıllardır yürütmüş olduğu eğitim, çevre, sağlık, hizmet ve kültürel destek yatırımlarını tek bir çatı altında toplamak amacıyla 2002 yılında Özdilek Eğitim, Sağlık, Kültür ve Sanat Vakfı’nı kurmuştur. Kurumsal ve etkili bir şekilde fayda sağlamak amacıyla kurulduğu günden bu yana eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yürütmekte ve bu çalışmalara destek vermektedir.

Gelenekten geleceğe uzanan “topluma yararlı olmak” bilincini, ülkenin geleceği ve kalkınmasına yönelik projelerle şekillendiren vakıf, bu hedefle hayata geçirdiği ve geçireceği projelerini toplumun her kesimine ulaştırma fikriyle açtığı yolda ilerlemektedir.

Üniversite eğitimini sürdüren 2.520 öğrenciye 2002 yılından bu yana burs imkanı sağlanmış, farklı şehirlerde 8 okul inşa edilmiş ve ülke geleceğine ışık tutmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmiştir.

Sürdürülebilir çevre farkındalığına dikkat çekmek amacıyla Özdilek Holding şirketler grubunda yer alan kuruluşlar adına TEMA ve İzmir Orman Vakfı işbirliğiyle 80 bin fidan toprakla buluşturmuştur.

Sağlık ve hizmet alanında toplumda öncü olmak amacıyla Bursa İnegöl’de sağlık ocağı ve İzmir Balçova’da polis merkezi yaptırmıştır.

Vakıf Hakkında

Bireylerin kültürel ve sosyal yaşamına katkı sağlamak amacıyla Eskişehir Tepebaşı’da kültür merkezi inşa ettirmiştir. Yine 2011 yılından bu yana çocukların sosyal ve bireysel gelişimini desteklemek amacıyla drama atölyesi etkinlikleri düzenlemiş, 1.620 çocuğun kendini keşfetmesi yolculuğunda yer almıştır.

Tüm bu faaliyetlerini kamu yararı gözeterek sürdüren Özdilek Vakfı, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’in “Türkiye En İyilere Layıktır.” sözü ve bilinciyle geçmişten günümüze, bireylerin hayatında fark yaratmanın ve sosyal alanda farkındalık oluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır.